Мениджърът на дублиращия състав на Ливърпул Нийл Кричли напусна клуба, за да оглави третодивизионния Блекпул. Информацията беше потвърдена от лагера на "червените".

"Всички в Ливърпул искаме да благодарим на Нийл за изключителния му принос за клуба. Пожелаваме му всичко най-хубаво на новата позиция", се казва в изявлението на лидера във Висшата лига.

Кричли получи възможност за изява още в края на миналата година, когато Ливърпул трябваше да играе на световното клубно първенство. По същото време обаче беше насрочена четвъртфиналната битка с Астън Вила за купата на лигата и "червените" пуснаха формацията до 23-годишна възраст.

В края на този януари пък Кричли изведе на два пъти доскорошния си отбор срещу Шросбъри и след като спечели преиграването, успя да класира мърсисайдци за осминафиналите на турнира. Интересното е, че в класирането на Лига 1 само три точки разделят 13-ия Блекпул и 15-ия Шросбъри.

Нийл Кричли се ползваше с доверието на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който го хвалеше сериозна за свършената работа. Преди преиграването на мача с Шросбъри Клопо даде нов шанс за изява на Кричли с обещанието, че нито един играч от първия отбор няма да излезе в ответната среща.

Куриозното е, че Кричли е на път да излезе срещу Шросбъри за трети път тази година, тъй като по програма Блекпул ще играе с този съперник като гост на 21 март.