Звездите на Ливърпул са получили психологическа помощ заради вълнението, че сигурната титла на отбора е под въпрос, информира вестник "Дейли мейл".

Мърсисайдци се нуждаят само от максимум две победи в оставащите девет кръга до края на сезона, за да грабнат първа титла на Англия от 1990 година насам.

Пандемията с коронавируса обаче моментално "замрази" първенствата в Европа и не е ясно кога отново ще се играе футбол. Има вариант сезонът дори да бъде обявен за "нулев" и Ливърпул да остане без мечтания трофей.

Психологът на клуба Лий Ричардсън е натоварен с тежката задача да ликвидира стреса при всеки един футболиста на клуба. За да се намали вълнението у всеки играч, Ричардсън дава съвети дори как да се диша правилно.

Специалистът разкрива пред всеки футболист как да си разнообрази ежедневието по време на социалната изолация, за да не позволи скуката да се мултиплицира в страх.

51-годишният Ричардсън е бивш футболист на Блекбърн. Той беше избран на позицията си лично от мениджъра Юрген Клоп, тъй като познава мисленето на професионалния футболист.