Воденият от Юрген Клоп тим на Ливърпул, убедителен лидер в английската Висша лига през настоящия сезон, е по-впечатляващ от “Непобедимите” на Арсенал от 2003-04, смята бившият играч на “артилеристите” Еманюел Пти.

След 29 изиграни кръга, действащият европейски клубен шампион е на 25 точки пред втория Манчестър Сити с едва една загуба от началото на сезона в Премиършип.

Пти, който изигра 116 мача за Арсенал, вдигна титлата на страната и ФА Къп през 1998, е на мнение, че отборът на Клоп е по-впечатляващ от състава на “топчиите”, който грабна шампионаската титла преди 16 години без да допусне поражение.

“Изпитвам огромно уважение към бившите си съотборници, но когато погледна към този отбор на Ливърпул, и това което те правят през последните два сезона…Хората ги следят и анализират, защото миналата година станаха европейски клубни шампиони, но те са на изключително ниво от 2-3 години насам”, започна той за Daily Mirror.

“Невероятно е това, което правят – рядко се вижда един отбор да печели толкова много мачове и да бъде толкова доминантен срещу съперниците си по всяко време. И двата тима бяха велики и ще останат такива в историята, но за мен този състав на Ливърпул притежава нещо специално".

"Трудно е да опиша какво чувствам, когато наблюдавам този тим, но не си спомням да усещах подобно нещо, когато гледах “Непобедимите”. Те ме впечатлиха повече отколкото този непобедим тим".

"Сигурен съм, че феновете на Арсенал няма да са особено щастливи от това изказване. Но трябва да съм честен. Когато погледна този отбор – мотивацията, интензитетът, толкова много талантливи играчи на едно място. Има нещо различно в тях”, сподели още французинът.

Все още остава неясно кога шампионатът във Висшата лига ще бъде подновен, като към момента футболът в страната е преустановен най-рано до 30 април заради пандемията от коронавирус.

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън наложи цялостна блокада в понеделник вечер, предупреждавайки хората да си останат по домовете или при нарушение на карантината, да бъдат глобени. Ръководни лица от Висшата лига ще се съберат на 3 април, за да обсъдят допълнителни планове за сезон 2019-20. /БГНЕС