Президентът на Европейската футболна централа (УЕФА) Александър Чеферин коментира сложната ситуация, в която е поставен футболният свят заради пандемията от коронавирус. 

Той взе отношение към ситуацията в английската Висша лига. "Не виждам как ще оставим Ливърпул без титла. Ако сезонът се поднови, те почти сигурно ще спечелят трофея".

"Ако все пак сезонът не се доиграе, ще посъветваме отделните лиги да определят за шампион водача в класирането. Относно Шампионската лига очакванията ни са турнирът да се доиграе в този формат, в който започна преди извънредното положение."

Словенецът е категоричен и че ще бъде направено всичко възможно сезонът в Серия "А" да се доиграе, независимо от тежката ситуация в страната в момента. "Серия "А" ще се доиграе. Оптимист съм и вярвам в това, въпреки че в момента не мога да гарантирам нищо. Всичко ще зависи от ситуацията в отделните държави."

"Мога да ви гарантирам, че няма да застрашим живота на хората и ще се вслушаме в препоръките на властите, за да намерим най-доброто решение за всяка отделна лига, веднага след като получим зелена светлина", завърши Чеферин, цитиран от "Стандарт".