Европейската футболна централа (УЕФА) опроверга изявлението на президента на организацията Александър Чеферин, че Шампионската лига трябва да завърши не по-късно от 3 август, съобщават от пресслужбата на УЕФА.

На 1 април УЕФА обяви, че подновяването на европейските клубни турнири е отложено за неопределен период поради пандемията на коронавирус. Шампионската лига и Лига Европа бяха спрени на осмифинален етап.

В интервю за германския телевизионен канал ZDF Чеферин изрази мнение, че финала на Шампионската лига трябва да се проведе не по-късно от 3 август.

"Това не е така. Президентът даде ясно да се разбере, че не може да се определят точни дати за край на сезона", се казва в изявлението, пише "Стандарт".

"УЕФА анализира всички възможности за завършване на националните и европейските турнири съвместно с Асоциацията на европейските клубове и европейските лиги в рамките на работната група, свикана на 17 март."

"Основната цел за всички членове на работната група е запазване здравето на гражданите. Въз основа на това е необходимо да се намери решение за завършване на всички турнири. Ние проучваме различни варианти за мачове през юли и август, в зависимост от разрешенията на съответните правителства", се казва още в изявлението на УЕФА.

Поради пандемията на коронавирус всички европейски футболни първенства, с изключение на това на Беларус, бяха прекъснати. Според последни данни в света с COVID-19 са заразени 1 218 126 души, 65 841 са починали, а 253 821 са излекувани.