Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп намекна, че Филипе Коутиньо принадлежи на миналото на клуба и едва ли ще има нещо общо с бъдещето му.

Кариоката е свързван с бившия си отбор през последните седмици, но според специалисти по трансферите на "Анфийлд" вече не искат да чуят за него.

Както е известно, през януари 2018 година Филипе си издейства трансфер в Барселона за 120 милиона евро без бонусите, след като половин година по-рано получи отказ да премине при каталунците.

"Фил беше наше момче дълго време. Ние го уважаваме много и му пожелаваме всичко най-хубаво. Футболът е такъв. Това е най-важното нещо, което нашият клуб показа в този момент", заяви Клоп пред Pure Football Podcast.

"Аз наистина уважих желанието му от първата секунда. Не го правя винаги, но знаех, че ще бъде трудно. Беше ми ясно, че той ще иска да напусне само заради един конкретен клуб."

"През лятото на 2017 година трябваше да сме твърди, защото нямахме друго решение. Загубихме Адам Лалана, който се контузи по същото време и при продажба на Коутиньо оставахме без двама важни играчи."

"Затова му казах, че сега не е възможно. Нямахме решение на пазара. Филипе беше готов да остане до зимата и това беше готино. След това през януарския трансферен прозорец ние трябваше да сме коректни и откровени. Не искахме да се разделяме с него, но и не искахме да го спираме", добави германецът.

Бразилският национал ще доиграе сезона под наем в Байерн Мюнхен, но от идната кампания трябва да се върне в Барса. Наскоро се появиха информации, че той преговаря с Челси.