Миналият през Ливърпул нападател Флоран Синама Понгол даде подробности за бурния скандал, който доведе до напускането на Ел Хаджи Диуф на "Анфийлд".

Диуф минаваше за голяма бъдеще звезда, но имаше очевиден проблем с нервите. Той беше част от  Ливърпул между 2002 и 2005 година, но вкара само 3 гола във Висшата лига за 55 мача и си тръгна след грозен скандал със Стивън Джерард.

През годините сенегалецът заявяваше, че легендарният Джерард  е "едно нищо" и "никакъв мъж", защото се страхувал да го погледне в очите.

По време на скандала Понгол е юноша, получил шанс за изява в първия отбор от Жерар Улие. 

"Беше мач от лятната подготовка, когато се стигна до боя между Диуф и Джерард. Бяха травмиран. Само си го представете - младок, който вижда всичко това и се чуди това ли е професионалният футбол", спомня си Понгол, цитиран от Goal.com.

"На почивката Стиви Джи се втурна към него в съблекалнята и крещеше: "Трябва да подаваш, трябва да подаваш. И Диуф полудя. Той не говореше английски, всъщност говореше ужасен английски. И знаете ли какво направи? Двамата с Джерард се мразеха толкова силно..."

"Идва Джерард и нарича Диуф "шиб**як". Диуф не можеше да отговори, затова хвана Жерар Улие и му извика: "Кажи на този, че ще чу**м майка му!"