Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър изрази мнение, че мърсисайдци са измамили Челси през януари 2011 година, когато продадоха Фернандо Торес за около 50 милиона паунда.

"Не можех да повярвам, защото знаех, че сме измамили Челси. В последните си 12 месеца при нас той беше бледа сянка на самия себе си", коментира Карагър пред Sky Sports.

"За 18 месеца в Ливърпул Торес беше най-добрият нападател в света и според мен отличните му показатели именно срещу Челси се загнездиха в съзнанието на техния собственик. Роман Абрамович купуваше играчи, които му харесват лично на него - като Шевченко."

"Случилото се с Торес беше голям късмет за Ливърпул, защото имахме мач с Челси в един лош за нас сезон. Торес имаше наистина лош период, но им вкара два гола. Смятам, че точно тогава те взеха решението - дойде ли януари, ние излизаме с оферта за Фернандо Торес."

"50 милиона паунда бяха ужасно много пари по онова време и всички ние бяхме шокирани. Не можехме да повярваме, че те плащат толкова пари. Но и ние сторихме почти същото, плащайки 35 милиона паунда за Анди Керъл. Не съм изненадан, че нещата с Торес в Челси не се получиха", допълни Карагър.