Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер призна, че изминалият сезон е бил навярно най-изтощителният за него във физически и психически аспект.

Бразилският страж имаше важна заслуга за историческата първа титла на мърсисайдци във Висшата лига, която дойде след 30-годишна суша на "Анфийлд".

"Това беше един от най-изтощителните сезони в кариерата ми. Не зная дали се дължеше на пандемията, която го удължи, но това беше сезон, в което играх и по-малко мачове заради контузии", заяви Алисон пред ESPN.

"Отпаднахме рано от Шампионската лига, но според мен изтощението идва от това, че давахме абсолютно всичко от себе си във всеки един мач. Клоп има голяма заслуга за това, припомняйки ни постоянно коя е голямата ни цел."

"На нас също ни пукаше как ще постигнем целта. Мениджърът ни вярва не само по отношение на тренировките, но и като цяло в изпълняване на задълженията ни всеки ден. Групата ни е много силна."

"Всеки играч притежава индивидуално качество и ние постоянно имаме поне четирима играчи, които са винаги на върха, те са сред най-добрите в света на позициите си. Разликата обаче идва от начина, по който играем като отбор. Мислим като едно цяло и заедно преследваме с всички сили общата цел", допълни вратарят.