Юрген Клоп спечели куп трофеи с Ливърпул за отрицателно време, но германецът продължава да смята за най-специален моментът, в който е разбрал за интереса от страна на "червените".

Той заяви в интервю за клубния уебсайт, че са го побили тръпки, когато е научил от агента си какво крие бъдещето за него и семейството му. 

"Просто това обаждане позволи всичко след него да се случи. Никога няма да забравя как моят агент ми каза, че Ливърпул проявява интерес към мен. Няма да забравя и чувството, което изпитах".

"По това време бях изцяло във ваканционно настроение. Със семейството ми бяхме в Лисабон и специално в този случай с Ула бяхме седнали на масичка в едно открито кафе".

"По това време не си вдигах много телефона и не позволявах често да ме притесняват, но този път ми се стори, че може да бъде нещо интересно. Отговорих, той ми каза за интереса от Ливърпул и в този момент ме побиха тръпки".

"Но не приех моментално, защото бях обещал на семейството ми да не го правя. Момчетата веднага се навиха и тримата погледнахме Ула, а тя просто каза: "Май ваканцията свърши". Страхотен семеен момент! Но дори и тогава нищо не бе решено".

"Прибрахме се, Майк Гордън ми се обади един или два дни по-късно, след което летях до Ню Йорк и говорихме подробно. Всичко това обаче не може да се сравни с момента, в който разбрах за интереса от Ливърпул. От тогава всичко става все по-хубаво”, сподели Клоп.