Мениджърът на "Ливърпул" отново показа неподражаемия си стил и сподели, че в момента титлата в Англия изобщо не го интересува. В обширно интервю пред Джейми Реднап германският специалист сподели, че не очаква някой тим да достигне 100 точки в края на кампанията.

Клоп говори още за проблемите, които Висшата лига изпитва след всяка пауза за националните тимове заради многото контузени играчи.

В неделя "Ливърпул" приема лидера "Лестър", а „червените” ще бъдат в доста осакатен състав заради различни травми и заразени с коронавирус. Към момента с положителен тест е Мохамед Салах, който трябва да се върне в Англия днес и да бъде подложен на ново изследване. Слуховете са, че Роберто Фирмино също може да е заразен, а цялата титулярна защита на Ливърпул е с травми. Капитанът Джордан Хендерсън също има здравословни проблеми, докато Тиаго Алкантара, Фабиньо и Алекс Окслейд Чембърлейн тренират във фитнеса.

„Съжалявам, че ще го кажа, но в момента не ми пука за титлата, Джейми. Не изглежда, че няколко ще вземе сто точки. В този сезон? С четири седмици по-малко, но същото количество мачове? Не мисля, че това е възможно. Дори 87 точки са твърде много”, коментира Клоп, цитиран от "Монитор".

„Ако спечелим титлата тази година, то със сигурност това би било огромно постижение. Може би по-голямо от миналия сезон. Затова обичам Висшата лига, защото винаги има толкова много претенденти. Стартът ни не беше толкова лош, въпреки че имахме специален мач с "Астън Вила" (бел.ред. – загуба с 2:7). Може би имахме нужда от нея”, каза още той.