Проблемите за защитата на Ливърпул нямат край, след като при победата над Тотнъм снощи, поредната си травма получи Жоел Матип и напусна на почивката, заменен от Натаниел Филипс. 

Бранителят се оказа с проблем в глезена, като в клуба са притеснени и имат опасения, че може да има увреждане на връзките и да отсъства няколко седмици. 

„Изглежда, че при Матип проблемът е сериозен“ заяви лаконично Юрген Клоп, който може да бъде принуден да поиска ръководството да купи спешно бранител, заради огромните трудности в защитата. 

Камерунецът е силно податлив на контузии, като доскоро лекуваше друга травма и пропусна няколко срещи. Червените от доста време се оправят без Върджил ван Дайк и Джо Гомес, а вчера и Фабиньо липсваше поради лек проблем, което наложи Джордън Хендерсън да бъде върнат в отбрана.  

Говори се, че Червените могат да направят сериозен опит да привлекат Свен Ботман от Лил, от когото се интересуват от известно време. Нидерландецът е само на 21 години и може да е добра опция и за бъдещето, ако се споразумеят с французите.