Ливърпул победи с 2:0 Кристъл Палас на "Анфийлд" и успя да си осигури място в Шампионската лига.

"Мърсисайдци" дори завършиха на третото място в крайното класиране, след като Челси се издъни срещу Астън Вила.

Така Ливърпул събра 69 точки, докато "сините" от Лондон останаха с 67, а Лестър е аут от Топ 4 с 66 пункта.

Срещата се игра пред 10 000 екзалтирани фенове на "червените", които не спряха да подкрепят любимците си. И двата гола за Ливърпул заби Садио Мане в 36-ата и 74-ата минута.

Като цяло момчетата на Юрген Клоп тотално доминираха, търсеха с всички сили победата и в крайна сметка заслужено си взеха трите точки, с които си осигуриха място в Шампионската лига.

"Мърсисайдци" финишираха по шампионски този сезон, след като записаха 10 поредни срещи без загуба във Висшата лига, от които пет поредни победи, които капарираха третата позиция.

Трябва да се отбележи, че това бе последната среща за Рой Ходжсън, като мениджър на Кристъл Палас, както и финален двубой в кариерата му във Висшата лига.


Изненадващо гостите от Кристъл Палас започнаха атакуващо мача и дори можеха да вкарат още в началото, но Алисон спаси удар на Таунзенд.

В 17-ата минута лондончани направиха нов пропуск, като и този път Алисон отрази положение на Таунзенд. Тези шансове стреснаха Ливърпул и "мърсисайдци" изнесоха играта в половината на Кристъл Палас.

Така се стигна до положение за "червените", но Рис Уилямс не успя да вкара с глава. Малко по-късно с пропуски се отчетоха Салах и Тиаго. Ливърпул тотално доминираше в тези минути и логично вкара.

В 36-ата минута Робъртсън центрира от корнер, Рис Уилямс отклони с глава, след което Фирмино намери Мане и той опъна мрежата за 1:0.

През второто полувреме Ливърпул изцяло контролираше играта. Момчетата на Клоп спокойно разиграваха в средата на терена и не даваха почти никакви шансове на гостите си.

В 74-ата минута Салах намери Мане и той вкара за 2:0. До края Ливърпул се забавляваше и заслужено си взе победата, трите точки и си осигури място в Шампионската лига.

Ливърпул - Кристъл Палас 2:0

Голмайстор: 

1:0 Садио Мане (36)
2:0 Садио Мане (74)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Филипс, Уилямс, Робъртсън, Тиаго, Фабиньо, Вайналдум, Салах, Фирмино, Мане 

Кристъл Палас: Гуаита, Уорд, Томкинс, Кейхил, Митчъл, Кояте, Маккарти, Ридевалд, Таунзенд, Аю, Заха

Останалите резултати: 

Арсенал - Брайтън 2:0

Астън Вила - Челси 2:1

Лестър - Тотнъм 2:4

Лийдс - Уест Бромич 3:1

Манчестър Сити - Евертън 5:0

Уест Хем - Саутхемптън 3:0

Уулвс - Манчестър Юнайтед 1:2

Фулъм - Нюкасъл 0:2