Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри огромното си задоволство от успеха с 2:0 над Кристъл Палас, пратил мърсисайдци на трето място в крайното класиране. Така те ще играят в Шампионската лига, след като два кръга преди края бяха едва пети в таблицата.

"По-хубаво е, отколкото можех да си мечтая. Невероятно е! Ние искахме да изпитаме това усещане в толкова голям мач и да имаме подкрепата на фантастичните ни привърженици. Третото място в крайното класиране е чудесно и аз не мога да повярвам. Трябва да отдадем дължимото на футболистите. През последните седмици бяхме перфектни", отсече Клопо.

"Джорджиньо Вайналдум си тръгва, но всички продължаваме да го обичаме от дъното на душите си. Той ще ни липсва. В крайна сметка преминаването на футболистите от един в друг клуб е нещо нормално. Рис Уилямс и Натаниел Филипс играха с болки. Рис дори не тренира в предишните три дни."

"От днес стартира ваканцията ми. Чувствам се така, сякаш сезонът е продължил две години. След три седмици отново ще съм на линия и започваме подготовка за новия сезон", завърши Клоп.