Новият мениджър на Астън Вила Стивън Джерард каза, че миналото ми в Ливърпул няма значение и че като вече мениджър на Астън Вила ще отиде на "Анфийлд" с мисълта за победата и за максималния брой точки. Бирмингамци гостуват на Ливърпул след месец, а в първото си голямо интервю Джерард трябваше да отговаря и на въпроси за предстоящата среща с мърсисайдци.

"Важното за нас е да отидем на "Анфийлд" и да победим, да вземем максималния брой точки и да демонстрираме готовност и дух във всеки мач. Това е - каза цитираният от webcafe.bg Джерард по Villa TV, като добави, че няма да може да контролира какво се казва или пише преди и около сблъсъка с Ливърпул. 

Искам да побеждавам във всеки мач. Ще давам всичко от себе си за Астън Вила във всеки един момент. Мога да гарантирам на феновете, че аз и щабът ми ще бъдем напълно отдадени на работата си и няма да пестим сили нито за секунда."

Джерард пристигна на "Вила Парк" като заместник на уволнения Дийн Смит, който вече си намери нова работа, заставайки начело на последния във Висшата лига Норич.

Със Смит начело Вила записа пет поредни загуби, заради което се свлече на 16-ото място в класирането, само на две точки над опасната зона. Първият тест за Джерард начело на "виланите" е домакинство на високо летящия Брайтън в събота.