Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп втрещи с изказване за футболистите и ваксинирането им срещу COVID-19. Той обяви, че клубовете едва ли ще са склонни да привличат неимунизирани играчи.

Така той намекна, че и Ливърпул няма да привлича футболисти, които не са се боцнали с ваксина срещу коронавируса. Немският специалист заяви още, че отказът от имунизация може да се отрази на кариерата на играчите.

„Мисля, че когато си ваксиниран, това ще бъде от голямо значение за клубовете, които искат да те привлекат. Ако един играч не е, той е постоянна опасност за нас. А всеки футболист не иска да представлява опасност за другите.“, отсече Клоп.

„От организационна гледна точка става много сложно. Трябва да търсиш различни сценарий, ако не си ваксиниран. Нужно е да се преобличаш в различна съблекалня, да ядеш в друга стая, да се возиш в различен автобус и какво ли още не. Ако искаш да спазваш протоколите, това е изключително трудно. Когато пътуваме за мач извън страната, при връщането ни той трябва да се самоизолира“, допълни мениджърът на Ливърпул.