Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали крилото Луис Диас, след като той бе в основата на победата над Бенфика с 3:1 като гост в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига.

„Червените“ ще влязат в реванша на „Анфийлд“ с добра преднина от визитата си в Лисабон и са сериозен фаворит за достигането до полуфиналите на надпреварата, която спечелиха преди три сезона. Ибрахима Конате и Садио Мане се разписаха за Клоп и компания, но тимът вкара и трето попадение чрез Диас в края, като бившият футболист на Порто се отчете и с асистенция.

Говорейки след срещата, Клоп отново засипа със суперлативи 25-годишния играч. „Той е топ футболист. Топ, топ играч на най-високо ниво. За мен е удоволствие да работя с Луис всекидневно и съм повече от щастлив, че решихме да го привлечем през януари“, сподели германецът. Ливърпул сега ще насочи вниманието си към дербито с Манчестър Сити през уикенда, което ще изправи един срещу друг първите два тима в класирането.

„Да дойдем тук и да спечелим гостуване в Шампионска лига е трудно. Бенфика се бори за живота си, дадохме им малко повече ситуации, но и те заслужиха гола си, въпреки че можехме да се справим по-добре в защита – те имаха контраатаки, не е лесно да държиш топката през цялото време в свое притежание и да рискуваш непрекъснато, те имат много добри футболисти. Беше труден двубой, точно това и очаквах – публиката беше шумна, знаехме, че аванс от 2:0 не е нищо особено. Те вкараха и мачът се отвори повече отколкото ни се искаше, но вратарят им вероятно бе най-добрият на терена и направя няколко отлични спасявания – водим с два гола, полувреме е, да продължим в същия дух“, продължи Клоп.

„Обикновено отбелязваме повече (б.ред; в тези ситуации), но не го сторихме главно заради вратаря – той заслужава добри думи. Това е в общи линии. Можехме да реализираме в последната минута, 4:1 щеше да е супер, но не сме в мечтана територия тук. Знаем много повече за нашия съперник, той спечели срещу Аякс като гост, наясно сме с качеството и ни предстои голям мач, но след това ще сме отново готови за Бенфика“, завърши германският специалист.