Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн е на мнение, че дербито между Манчестър Сити и Ливърпул (2:2) не е променило абсолютно нищо и битката продължава.

"Този мач не промени нищо. Видяхме голямо желание от двата отбора, въпреки че преди началото мениджърите им се опитваха да не говорят за важността на мача. Напротив - усещането бе като на финал. Сити имаше повече шансове да спечели, но в края на краищата за мен равенството е справедлив резултат", твърди той, цитиран от БТА.

"Аз лично останах най-силно впечатлен от желанието на тези футболисти да се атакуват свирепо дори в последните минути. Просто нямаше как един от двата отбора да наложи трайна доминация. Може би Ливърпул влезе по-трудно, но през второто полувреме те показаха характер. Клоп получи шанс да поправи нещата на полувремето и видяхте реакцията."

"Клоп искаше Ливърпул да покаже истинското си лице и те го направиха, преди Сити да създаде още няколко положения. Мачът като цяло бе идеално напомняне какво означава футболът и защо го обичаме толкова много. Всичко това се случи благодарение на футболистите".