Юрген Клоп заяви, че финал с Реал Мадрид в Шампионската лига е като съдба, като мениджърът на Ливърпул настоява, че Манчестър Сити ще бъде готов за неделния си мач с Нюкасъл.

Мърсисайдци изостават с точка от „гражданите“ и могат да поставят шампионите отново под натиск при победа или равенство с Тотнъм в събота вечер. Сити допуснаха горчив обрат в полуфиналите на ШЛ от Реал през седмицата, като испанският гранд е съперник на Ливърпул в Париж по-късно този месец в повторение на финала от 2018, спечелен от Кралския клуб с 3:1.

„Когато загубихме онзи финал, идеалното решение за мен беше да играем отново с Реал Мадрид – изглежда това е нашата съдба. Беше странно (както мачът, така и резултатът), Сити имаха малшанс. Реал мина през ПСЖ, Челси и Манчестър Сити, за да стигне до финала. Ако отстраниш тези отбори, то заслужаваш да спориш за титлата. Да, ще бъде страхотно. Че не останахме щастливи в онази вечер в Киев през 2018 е ясно, но от тогава мина известно време. Щастлив съм да се опитам да вдигна трофея още веднъж, но дотогава има много мачове“, коментира германецът.

Тимът на Пеп Гуардиола имаше аванс от два гола в общия резултат след 89 минути в сряда в реванша, но двете попадения на Родриго в 90-та и 91-та минута вкараха мача в продължения, преди Карим Бензема да реализира дузпа в началото на първите 15 минути, за да прати Сити обратно към дома. Но Клоп се съмнява, че играчите на „небесносините“ няма да са възстановени за домакинския мач с Нюкасъл в неделя.

„Това беше огромен удар. Мисля, че всички бяха готови да изключат телевизорите си. Беше много сурово, представям си го. Имал съм вечери като тази, не бяха приятни, но те ще са готови за неделя“.

Следващият съперник на „червените“ Тотнъм също се бори за нещо през кампанията, като е на две точки от четвъртия Арсенал в битката за топ 4 и място в Шампионска лига през идния сезон. Клоп е готов за нов труден сблъсък срещу колегата си Антонио Конте в събота.

„Това е масивен, масивен тест. Ако гледах отвън, щях да кажа, че това ще е трудно за Ливърпул, но не трябва да гледам отвън, защото знам отвътре, че ще е трудно. Всички отбори се борят за нещо, но Тотнъм очевидно разполага със страхотно качество. Те имат някои от най-добрите футболисти на контраатака в света. Главното предизвикателство е качеството на опонента – когато мислиш как да печелиш мачове, те са брилянтен отбор. В атака – Хари Кейн, какъв играч, идеален за тази система (и предвид атакуващите играчи в тима) те са разбират със затворени очи. Това е футболът, трябва да намерим начин да ги държим тихи възможно най-дълго време, защото това няма да бъде възможно през цялото време. Знаем, че е трудно. Знаехме го, когато започнахме преди известно време. Знаем, че и това ще е трудно, но го очакваме с нетърпение“, завърши мениджърът на Ливърпул.