Големият финал в Шампионската лига отново може да се превърне в ужас за Мохамед Салах. През 2018 година египетският нападател на „Ливърпул“ бе контузен рано-рано от Серхио Рамос от „Реал“ на стадиона в Киев и „белите“ спечелиха с 3:1.

На 28 май „червените“ имат шанс за реванш срещу „кралете“, но този път може да са въобще без Фараона. Нападателят получи разтежение при успеха над „Челси“ с дузпи във финала за Купата на Англия. Първоначалните прогнози са, че травмата не е толкова сериозна и Мо ще бъде на терена на „Стад де Франс“. Но напрежението в съблекалнята на „Ливърпул“ определено се усеща, твърдят английските медии.

Салах смая Англия с уникален жест. Суперзвездата покани в съблекалнята бившия си съотборник Моамен Закария да празнува с „Ливърпул“, отбелязва "Труд". Египтянинът бе диагностициран с тежка болест на нервите и е в инвалидна количка от 2020 година. Футболистите на Юрген Клоп връчиха трофея на Закария и се снимаха около него. Салах е най-добрият приятел на Моамен от общото им време в националния отбор.

За втори път „Ливърпул“ и „Челси“ изиграха епичен финал на „Уембли“, като за 240 минути не си вкараха гол. Така беше и в дуела за Купата на английската лига. И в двата мача имаше много положения, греди, но не и попадение. В рицар на печалния образ се превърна Сесар Аспиликуета.

Испанският капитан на „Челси“ напуска Англия в посока „Барселона“ и първи пропусна от бялата точка – улучи гредата. В десетата дузпа се стигна до сенегалски дуел. Ако Садио Мане вкараше, „Ливърпул“ печелеше. Но колегата му в националния отбор Менди майсторски парира. Фаталният пропуск в мача направи Мейсън Маунт, чийто удар бе хванат от Алисон.