Битката за титлата във Висшата лига е на финалната права. Кръг преди края Манчестър Сити има точка аванс пред Ливърпул и грешна стъпка срещу Астън Вила и победа на мърсисайдци срещу Уулвърхемптън ще означава титла за "червените". Но в Англия се появиха спекулации за "лягане" на "вълците".

Според "Дейли Мейл" Уулвс ще получи допълнителен бонус от няколко милиона, ако Ливърпул стане шампион. Това е по линия на трансфера на Диого Жота от Уулвърхемптън на "Анфийлд" преди две години.

Изданието пише още, че трансферът на Жота е била на стойност 45 млн. паунда, но "вълците" са получили само 4 млн. като първоначална вноска, след което останалата част от сумата е била обвързана с представянето на отбора и индивидуално на играча.

Информацията продължава с това, че от тогава досега Ливърпул е платил още 13 млн. паунда на Уулвс, който може да получи още няколко милиона, ако Ливърпул грабне титлата този сезон. Но има и друга страна на монетата.

В момента Уулвърхемптън се намира на осмото място в класирането, на две и три точки пред Лестър и Брайтън, съответно. Ако задържи позицията си, ще прибере бонус от 2,2 млн. паунда от Висшата лига, което означава, че и "вълците" имат за какво да се борят в последния ден от сезона, пише webcafe.bg.

Докато Ливърпул приема Уулвс, Сити е домакин на Астън Вила, начело на който е "червената" легенда Стивън Джерард.