Бразилският национал и един от лидерите на Ливърпул Фабиньо даде интервю пред Христо Стоичков. Камата предостави част от разговора с класния бразилски защитник на "Червените" от "Анфийл" на предаването "Код Спорт" по RING ТВ, където се излъчи тази вълнуваща среща. БТА предлага акценти от разговора между двамата:

"Не съм ревнив към славата на другите, започва Фабиньо. - Нормално е офанзивните футболисти да привличат повече внимание върху себе си. Те реализират головете, имат по-добри импровизаторски качества и съответно плюсове в статистиката. Разбираемо е също, че феновете обръщат по-голямо внимание на нападателите, защото те бележат най-често, а головете са най-хубавото нещо във футбола. Но това не ме вълнува особено. Да, основно те вкарват головете и дават асистенциите, но пък аз се стремя да върша моята работа на терена, да отнемам топката и да участвам в изграждането на акциите след това.

"Не може и без играчи като мен. Има ги във всеки класен тим. Нападателите, както казах, винаги са привличали по-голямо внимание и феновете намират това за нормално. Винаги е било така във футбола. Няма да съм излишно скромен и ще ви кажа - смятам, че много успешно се справям с това да отнемам топката и да пресичам пасове. Твърде често играта ни зависи от това как отнемаме топката от съперника и после комуникираме със съотборниците".

"Обичам да пресичам топки и да правя асистенции, признава бразилският защитник на Ливърпул Фабиньо. Много обичам също така да давам асистенции за моите партньори в атаката. Да им подавам пасове и на момента да получавам поздравления от публиката, ако съм успял. Това са нещата, които харесвам най-много".

След това разказва, че има прякор в отбора, който е малко популярен, но не го дразни.

"Колкото до прякора "Флако", ще ви кажа кой го измисли. Няма да крия, че ми го измисли Пеп Лайндерс, помощник-треньорът на Ливърпул. Той първи започна да ме нарича "Флако", което означава "Тънкия". Той започна, а сега всички играчи ми казват така".

Снимка: БГНЕС