Ливърпул ще преследва трофеите от всички турнири и през този сезон, категоричен е бразилският нападател на "червените" Роберто Фирмино. През пролетта те спечелиха Купата на Лигата и ФА Къп, но останаха на точка зад Манчестър Сити в първенството и отстъпиха на Реал Мадрид на финала в Шампионската лига.

Сезон 2022/2023 започна с трофей, след като Ливърпул надви Сити с 3:1 за суперкупата на Англия.

"Гордея се с постигнатото от нас през миналия сезон. Не искам да омаловажавам спечелването на цели два трофея, но преследвахме и четирите. Жалко, че не успяхме да стигнем до останалите два", казва цитираният от БТА Фирмино, цитиран в програмата за мача на Ливърпул с Фулъм.

"Може пък да ни се получи тази година. Кой знае? Ще преследваме отново всички трофеи и ще го правим стъпка по стъпка, с много работа и фокус. Видяхме, че е възможно да бъде спечелено всичко, така че целта ни си остава непроменена".

Вместо да се съжаляват и укоряват за изпуснатите титли в първенството и Шампионската лига, от Ливърпул решиха да направят грандиозен парад през града след мача с Реал Мадрид. Те бяха приветствани от десетки хиляди привърженици в червено.

"Това ми помогна много. Наистина ме болеше от изгубения финал, но феновете ни посрещнаха добре и отбелязаха успехите с нас. Показахме им два трофея, а за това си струва да се празнува. Благодаря на Господ, че имаме такива привърженици. Те винаги ни подкрепят и ни помагат", продължава бразилският нападател.

"Парадът ни мотивира и ни даде сили да се подготвим за предстоящия сезон. Имали сме и парад за спечелена Шампионската лига и този ден бе наистина уникален, но феновете ни подкрепиха по същия начин и след загуба. Никога няма да забравя това".