Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън се надява неприятните сцени извън терена на финала на Шампионската лига в Париж, да представляват преломен момент в отношението към футболните фенове. Той беше титуляр при загубата от Реал Мадрид с 0:1.

Мачът бе помрачен от сцена на насилие, при които фенове бяха пръскани със спрей извън стадиона, което накара и двата клуба да призоват за разследване.

Властите обвиниха първоначално феновете на английския отбор в използване на фалшиви билети, но вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен и шефът на полицията Дидие Лалмон се извиниха след това.

"Започвам всеки сезон, без да искам да си спомням какво е станало в предишния - за добро или за лошо. Но има едно нещо, на което искам да се спра и това е отношението към нашите фенове в Париж", написа той преди мача на "червените" срещу Кристъл Палас във Висшата лига.

"Знам, че има разследване и не искам да казвам нещо повече за момента, но има основни правила, които трябва да се спазват от всички във футбола, а за феновете трябва винаги да има грижа", смята той, цитиран от БТА.

"Няма какво да обсъждаме - сигурността не бива да се коментира, а в Париж това не бе така. Всички играчи и хора от щаба имат семейства и приятели, които посещават стадионите и всички сме загрижени какво се случва", добави халфът.

"Единственото заключение е, че нещо подобно не бива да се случва никога повече", категоричен е той.

"Не говоря само за нашите привържениците. Всеки футболен фен трябва да знае, че когато отива на мач, властите ще го пазят. За това Париж трябва да повратен момент. Трябва да има промени към по-добро. Нищо друго не е приемливо", написа още Хендерсън.