Ливърпул записа поредно срамно петно този сезон, губейки с 0:3 визитата си на Уулвърхемптън в двубой от английската Висша лига.

Нещата се объркаха за мърсисайдци рано-рано и в шестата минута Жоел Матип си заби нелеп автогол, за да се стигне и до попадението на Крейг Доусън в 12-ата минута.

Джо Гомес изчисти лошо топката с глава, първоначалният изстрел на играч на домакините се отби от тялото на Коди Гакпо, но последвалият от страна на Крейг Доусън не остави шансове на бразилския страж на "червените" за аванс от 2:0. Така завърши и първата част.

За цялото първо полувреме "червените" успяха да отправят само един точен удар, срещу пет стрелби в очертанията на вратата от техния агресивен противник. Кошмарът за Юрген Клоп и неговите момчета можеше да бъде още по-голям, но вратарят Алисон успя да запази интригата.

Тя обаче се изпари двайсетина минути преди края на редовното време, когато Рубен Невеш направи аванса на "вълците" класически срещу неудобния през последните години Ливърпул. Днес по нищо не си личеше, че първенецът на Англия за 2020 година има цели 8 победи и едно равенство в последните десет дуела с Уулвс.

След почивката Ливърпул все пак промени облика си и натисна в опит да се завърне в мача, но пропуски на Мохамед Салах и Дарвин Нунес ги лишиха от заслужен гол. Вместо това, поредната голяма грешка, този път на Тиаго Алкантара, доведе до оформяне на класиката в полза на Уулвс. Влезлият от пейката Адама Траоре намери коридор в наказателното поле, където бившият полузащитник на Байерн Мюнхен и Барселона тотално изпусна от опека Рубен Невеш, разписал се с лекота за 3:0.

Към края на мача опитите на гостите да се отсрамят не липсваха, но ударите на Ливърпул бяха в по-голямата си част хаотични - неточни (10) или блокирани (11).

За целия мач момчетата на Клоп имаха само два точни удара и след седмото си поражение за 20 кръга се закотвиха на десето място с актив от 29 точки.  Закъсалият Улвс взе важна глътка въздух в борбата за спасение и вече е 15-и с 20 пункта.


Уулвърхемптън - Ливърпул 3:0

1:0 Жоел Матип - 6', автогол
2:0 Крейг Доусън - 12'
3:0 Рубен Невеш - 71'