Ливърпул може да завърши сезона с успех и да се класира за Европа, но това, което се случи преди това, е неприемливо, каза десния защитник Трент Александър-Арнолд.

Клубът от "Анфийлд" се изкачи до шесто място, след като победи Уест Хям с 2:1 като гост и записа трети пореден успех във Висшата лига. "Червените" остават на шест точки от Нюкасъл и Манчестър Юнайтед, заемащи трето и четвърто място и при оставащите мачове изглежда малко вероятно Ливърпул да стигне до Шампионската лига.

Докато място в Лига Европа би било известна утеха, а Александър Арнолд каза, че Ливърпул трябва да подобри представянето си през следващия сезон.

"Някои корекции трябва да бъдат направени. Не можем отново да имаме такъв сезон, това е неприемливо. Трябва да бъде страхотен сезон и след това следващия да се върнем в борбата за титлата – това е нашата цел", каза Александър-Арнолд пред BBC.

Ливърпул започна да прилича малко повече на отбора, който спечели титлата през 2020 година и се изправи срещу действащия шампион Манчестър Сити в някои епични мачове.

Александър-Арнолд изтъкна, че някои тактически промени са позволили на Ливърпул да успее отново.

"Преминахме към защита с трима, така че ролите на всички се промениха. Играчите по-напред трябва да запълват пространствата, но това ни дава допълнителен футболист, който се включва в атакуващата линия, за да поддържаме постоянен натиск върху съперника, което ни липсва през този сезон", заяви защитникът.

Ливърпул приема седмия Тотнъм Хотспър в неделя в поредния кръг от Висшата лига.