Защитникът  Трент Александър-Арнолд е подновил тренировки с основната група на тима вчера, съобщи помощник-треньорът на Ливърпул Пеп Лейндерс. Той говори с журналистите вместо мениджъра Юрген Клоп преди мача от третия кръг в турнира за Купата на Лигата срещу Лестър утре.

Александър-Арнолд получи травма в бедрото при успеха с 3:0 над Астън Вила по-рано през септември в среща от Висшата лига, което го извади от групата и на националния отбор на Англия за Европейската квалификация с Украйна и за контролата с Шотландия.

"Трент влезе вчера в квадрата по време на тренировката, а след това работихме малко изнасяне под преса и контрапреса и изглеждаше чудесно. Но да влезе утре е прекалено рано за него, заяви Пеп Лайндерс. Помощникът на Клоп също така говори и за халфа Тиаго Алкантара, който претърпя операция на тазобедрената става преди началото на сезона, като каза: „Тиаго и неговото качество ни липсват. Той все още не се е върнал в тренировките, но се лекува. Времето ще покаже как вървят нещата, а също така и кога можем да го очакваме отново с нас".

Сега тест за Ливърпул е отборът на Лестър, който изпадна, но стартира силно с амбицията да се върне при най-добрите на Острова. Те спечелиха седем от първите си осем мача и водят във второто ниво Лига Чемпиъншип.

"Знаем, че ще играем срещу отбор, който има много качество, което се вижда от това как се справят в лигата. Треньорът им Енцо Мареска върши невероятна работа и мисля, че всеки от тях би могъл да играе във Висшата лига. Ще ни бъде трудно да се справим с техните играчи и да ги поставим под напрежение", коментира Лайндерс съперниците.

Специалистът също така похвали нападателя Мохамед Салах, чийто гол при победата на Ливърпул с 3:1 над Уест Хем Юнайтед в неделя го направи петият играч, отбелязал гол или асистенция във всеки от първите шест мача на неговия отбор от Висшата лига за сезона.

"Той чупи рекорд след рекорд и имаме много специален играч в ръцете си, както и ментор. Лидер. Утре ще се съсредоточим върху нашите силни страни, а Лестър със сигурност има какво да ни предложи“, каза Лийндерс