Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше доста самокритичен равенството 1:1 с Лутън снощи. 

"Искам да поздравя за Лутън за начина, по който се защитаваха и по който играха цял мач. Създадохме много положения. Вратарят им направи няколко спасявания. През първото полувреме най-големите шансове бяха пред Райън Гравенбърх и Диого Жота.

Не бяхме достатъчно точни, не бяхме достатъчно убедителни, за да пренесем играта в друга посока. Истината е, че ние не заслужавахме повече от точка. Да, можехме да спечелим мача и трябваше да го спечелим, но с всички шансове, които пропуснахме това беше резултатът, който заслужавахме и резултатът, който Лутън също заслужаваше“, коментира Клоп.

Специалистът говори и за героя Луис Диас, който изравни в 95-ата минута и посвети гола на отвлечения си баща. Таткото на нападателя все още не е освободен от “Армията за национално освобождение”.

"Прекрасен момент за Луис, но голът не променя ситуацията. Най-важното е баща му да бъде освободен. Луис искаше да бъде тук и да играе. Отбеляза много важен гол, както за нас, така и за самия него. Той винаги може да направи подобно нещо, когато е на терена. Знаехме, че той ще бъде заплаха. Не знаехме точно колко дълго може да играе, защото имаше само няколко тренировки с отбора. Всичко е наред, това не е важното. Вкара гол, което е прекрасно, но ситуацията в Колумбия трябва да се подобри“, завърши Клопо.