Юрген Клоп разкри, че е получил смесени новини от медицинския щаб относно състоянието на стража на Ливърпул Алисон Бекер, като контузията на бразилския вратар не е толкова сериозна, колкото първоначално се прогнозираше – и все пак, ще го извади извън терените за поне две седмици.

Алисон пострада в края на сблъсъка с Манчестър Сити, завършил при 1:1 в събота, но съумя да довърши срещата. Южноамериканецът се очаква да пропусне следващите пет мача на мърсисайдци във всички турнири, но би трябвало да е на линия за дербито с Манчестър Юнайтед на „Анфийлд“ на 17 декември. Въпреки това, португалският национал Диого Жота също получи травма срещу Сити, а прогнозата за периода на възстановяване не е оптимистична.

„И двамата са в лазарета. При Али проблемът е по-малък, така че трябва да видим. Не ден за ден – той не може да играе утре (б.ред – четвъртък) или в неделя. След приключването на седмицата след това би трябвало да е вече окей“, каза мениджърът на Ливърпул преди домакинството на австрийския ЛАСК Линц в турнира Лига Европа утре вечер.

„При Алисон нещата не са толкова лоши, колкото първоначално прогнозирахме, но достатъчно лоши. При Диого периодът на възстановяване ще отнеме малко повече време, не знам колко точно. Ще видим“, добави германският специалист, чийто тим през декември има да играе освен с Юнайтед, и с Арсенал пред собствена публика. /БГНЕС