Асистентът на Ливърпул Пеп Линдерс е категоричен, че си тръгва с Юрген Клоп след края на сезона. Основният фаворит за нов мениджър на "червените" е Чаби Алонсо, но мнозина вярваха, че Линдерс също е отличен вариант, ако преговорите с баския специалист не бъдат отведени до успешен край.

Линдерс обаче заяви, че подобно нещо е невъзможно и той, Петер Кравиц и Витор Матош напускат "Анфийлд" след почти девет славни години. Запитан дали някога е имало дилема пред него, цитираният от webcafe.bg Линдерс заяви:

"Не. Бях наистина ясен от самото начало. За мен беше по-лесно, когато Клоп каза "това ще бъде краят". Още през лятото си знаехме: "ОК, отиваме към края на този проект".

Но говоря твърде много за себе си... Играем финал след 48 часа, а обсъждаме напускането на Юрген. Сърцето ми казваше "да", но моята лоялност, уважение и приятелство към Майк Гордън и Юрген казахе "не". Така че в момента, за който ви разказах, решихме да завършим този проект заедно.

След това ставам мениджър. Това е правилният начин, трябва да го направим така. Клубът ще си намери нов треньор с нови идеи. Развълнувам съм сам да водя отбор. Да намеря правилния клуб, който наистина ме иска. Но до последния мач за сезона съм фокусиран върху Ливърпул и дори не знам какво се случва сега с моите дела. Ето защо имаме агенти, нали?"