Бившият директор на Рома Джанлука Петраки, близък приятел на Антонио Конте, прогнозира, че бившият треньор на Ювентус и Интер ще се завърне във Висшата лига.

Конте е без клуб от раздялата с Тотнъм през март 2023 година. Той е свързван с треньорския пост в отбори като Милан и Наполи в Серия А, а преди дни германският вестник "Билд" съобщи, че мечтаната работа на италианеца е да застане начело на Байерн Мюнхен.

Петраки обаче вярва, че Антонио Конте ще се завърне в Англия през идното лято.

"Конте е много амбициозен човек и преди да избере следващия си клуб той ще анализира всеки детайл", заяви той пред TV Play.

"Мисля, че ще се завърне във Висшата лига, тъй като в Италия има прекалено много приказки и не достатъчно футбол. Разбира се, Италия би била приоритет, ако има важен проект, но в момента не виждам клуб в Италия, който да може да привлече Антонио", добави Джанлука Петраки.

Антонио Конте не само е печелил четири пъти титлата в Серия А като треньор - три пъти с Ювентус и един с Интер, но стана и шампион във Висшата лига в първия си сезон с Челси, и спечели турнира ФА Къп във втория.

Петраки от своя страна е свързван с Наполи, който замени Кристиано Джунтоли с Мауро Мелузо през миналото лято.

"Наполи е голям клуб и това, което направиха в последните години е изключително. Винаги се представят на най-високо ниво и в Италия, и в Европа. Имам голяма мотивация да се присъединя към подобен клуб, но очевидно не зависи само от мен", каза той./БТА

Снимка: БГНЕС