Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк коментира поражението от Аталанта (0:3) в първия мач от 1/4-финалите на Лига Европа.

„Това е вечер на голямо разочарование. Имаше твърде много индивидуални грешки и бяхме наказани за тях. Зле. Със системата за защита, която Аталанта използва, трябва да се справим по-добре. Когато имаме топката, трябва да действаме по-добре, много по-мощно. Пространствата бяха оставени свободни и веднага ни наказаха. Не можем да се закачим за това - всички трябва да се подготвим за следващия най-важен мач. Трябва да се преконфигурирате, за да постигнете резултати.

Бяхме твърде разконцентрирани. До голяма степен допуснахме голове, защото губехме топката в трудни ситуации. Боли, но не може да ни пречупи. Ще трябва да реагираме доста бързо. Отдавна не сме губили тук, но не можем да не отдадем дължимото на опонентите си. Бяхме наказани за небрежно боравене с топката. Все още имахме шансове да вкараме един-два гола, но за съжаление и това не го направихме.

Ако не вярваме, тогава няма да има смисъл да ходим в Италия. Вече имаме трудна задача, след като загубихме с 0:3. Имаме нужда всички да се ангажират отново. Тогава можем да се съсредоточим върху отбелязването на необходимите четири гола там“, цитира ван Дайк пресслужбата на УЕФА.

Реваншът между Аталанта и Ливърпул ще се играе на 18 април в Бергамо. Началото е в 22:00 часа.

Снимка: БГНЕС