Мениджърът Юрген Клоп заяви, че не се притеснява за наследството, което остава в Ливърпул, но добави, че иска да даде на феновете подобаващ финал на сезона.

Германецът си тръгва от "Анфийлд" в края на май месец, а тимът води люта битка с Арсенал и шампиона Манчестър Сити за титлата във Висшата лига. "Червените" вече спечелиха Купата на Лигата, но отпаднаха от турнира за Купата на Англия и са на път да се сбогуват и с Лига Европа след домакинско поражение с 0:3 от Аталанта в първия мач от четвъртфиналите.

В неделя Ливърпул ще се опита да се върне на победния път с победа над Кристъл Палас.

"Аз изкарах достатъчно партита и паради в Ливърпул, но ми се иска да дам още една възможност на хората да отпразнуват нещо. Щастлив съм, че все още сме в битката за титлата. Искам да направя така, че ние ще се борим за трофея до самия край. Във футбола е като в живота - понякога трябва да получиш звучен шамар, за да разбереш защо правиш това, което правиш. Ние ще използваме този шамар", заяви Клоп, визирайки поражението с 0:3 от Аталанта.

"Не ме интересува как ще се отрази това на моето наследство. Не смятам, че нещо такова ще ме прави велик мениджър. Никога не съм се смятал за такъв и съм изненадан, че хората ме смятат за такъв", добави Клоп.

"Важното за мен е хората в Ливърпул да бъдат щастливи. Не искам на надгробния ми камък да пише: "Тук почива един от най-великите мениджъри на света", защото това ще бъде лъжа. Искам да бъда запомнен като някой, който е помогнал на хората в техния живот", обясни 56-годишният Клоп.

"За първи път през живота ми нямам никаква идея какво ще правя. Но исках точно това. Може би ще трябва да се науча да готвя и да посещавам уроци по танци. За момента мога да правя единствено чай. По време на ковида се научих да правя и бъркани яйца, но вече забравих как става. Аз израснах в семейство с две сестри. Знаех къде се намира кухнята ни, само защото от там миришеше на храна. Честно казано в нормалния живот съм почти напълно безполезен", обясни германецът.

Той каза, че на раздяла с Ливърпул на "Анфийлд" със сигурност ще звучи някоя песен на Бийтълс, но той лично се надява да чуе и някое парче на любимата си банда - Die Toten Hosen, което в превод означава "Умрелите гащи".

"Техният вокалист Кампино ми е много добър приятел и е най-големият фен на Ливърпул на света. Той пее на немски, така че хората изобщо няма да разберат за какво става дума", завърши Клоп.