Ливърпул трябва да реагира на поражението с 0:3 в четвъртфиналите на Лига Европа срещу Аталанта, заяви мениджърът Юрген Клоп преди домакинството срещу Кристъл Палас в мач от английското първенство по футбол. Мърсисайдци делят първото място във Висшата лига с Арсенал, а Манчестър Сити е с точка пасив.

"Хубавото нещо на слабото представяне е, че можеш да играеш по-добре. Вчера казах на момчетата просто да се прибират и че никой няма да спи спокойно. Казах им да се върнат на следващия ден и да се съберем отново", заяви Клоп, цитиран от агенция Ройтерс.

"Някои от тях възстановяват, други тренират нормално. Ще се подготвяме за Палас в събота. Да, реагираме бавно на случилото се, ясно ми е, но няма как да чертая планове 20 минути след края на мача. Това не ми се случва за първи път. Със сигурност не ми е първата загуба във футбола, за съжаление".

Клоп направи шест промени в състава при загубата срещу Аталанта, като само доскоро контузените Трент Алекзандър-Арнолд, Стефан Байчетич и Диого Жота не се включиха в мача. Германецът каза, че не може да си позволи да им дава повече почивка.

"Нужни са ни всички и ни трябват агресивни, дори донякъде ядосани, пълни с желание и така нататък. Моментът е такъв, че всички трябва да се стегнем, а не да повтаряме, че нямаме ритъм. Искаме да избегнем това", каза още Клоп.