Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес обясни защо Манчестър Сити е фаворит за спечелването на титлата във Висшата лига и през този сезон.

"Червените" претърпяха сериозен удар в битката за короната през миналия уикенд, губейки с 0:1 от Кристъл Палас на "Анфийлд". След това и Арсенал отстъпи с 0:2 на Астън Вила в Лондон, което позволи на Сити да дръпне с две точки на конкурентите.

Говорейки пред Sky Sports за шампионската надпревара, цитираният от „Webcafe“, Рафа Бенитес заяви: "Манчестър Сити играе с много увереност, а Ливърпул имаше лош късмет пред гола, въпреки че създаде положения. Сити има добър отбор, в който могат да се правят по 3-4 промени и пак да печели. Просто знаят силните си страни и ги използват. Очаквам ли да направят подобни грешки, като Ливърпул и Арсенал миналия уикенд? Да, не е изключено, но в същото време не те, а другите ги правят и мисля, че имат голямо предимство."

След разочароващо представяне в първенството, отборът на Юрген Клоп сега ще се стреми да компенсира изоставането си от 0:3 срещу Аталанта във втория мач от четвъртфиналите на Лига Европа в четвъртък в Бергамо.