С два гола в самия край на мача Реал Мадрид измъкна драматичен обрат и победи Леванте с 3:2 като гост в мач от 8-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Кристияно Роналдо донесе успеха с гол в 93-та минута, след като сами три минути по-рано Алваро Мората изравни резултата за Реал.

Това бе изключително драматична развръзка на мача, тъй като от своя страна домакините бяха излезли напред с късен гол на Набил ел Жар в 85-та минута.

В началото на второто полувреме пък двата тима също си бяха разменили бързи голове, като Диоп откри резултата в 54-та минута, а Серхио Рамос изравни в 60-та.

Така за втори пореден сезон Реал постига драматична победа срещу Леванте, като миналата година отново Алваро Мората бе главно действащо лице с късния си гол.

Играта на белите обаче отново бе неубедителна и критиките към Карло Анчелоти със сигурност няма да намелеят.



Още в първите минути Бабакар Диавара от домакините пробва да изненада Диего Лопес с удар от над 35 метра, но не уцели вратата, а и вратарят на гостите се бе върнал. За Реал Карим Бензема имаше възможност да стреля, но защитник се хвърли на пътя на топката и блокира.

В тази първа част на мача играта бе равностойна, като дори домакините изглеждаха по-активни. Това обаче не водеше до голови положения.

В 29-та минута Реал имаше пряк свободен удар на удобна позиция пред наказателното поле. Силният удар на Роналдо рикошира в стената и за малко да излъже вратаря, но все пак Кейлор Навас спаси.

Домакините можеха да имат опасна атака, но съдията неправилно спря със засада Баба Диавара, който бе зад централната линия. В 33-та минута отново Баба действа остро пред наказателното поле на Реал, слаломира между двама защитника и от 12-13 метра стреля силно над вратата.

Реал Мадрид също можеше да протестира срещу съдията, тъй като при един удар с глава на Роналдо топката се удари в ръката на защитник, но съдията отказа да отсъди дузпа.

Към края на полувремето и двата отбора имаха положения за гол. Първо Роналдо поднесе за Модрич и след като първият му удар бе блокиран, той имаше възможност за втори, но от десетина метра стреля неточно. След това самият Роналдо отправи удар със завъртане, но вратарят спаси.

Минута преди почивката Баба изстреля снаряд от 25 метра, но Лопес се хвърли и направи зрелищно избиване в корнер.

Домакините започнаха вихрено второто полувреме. Още в първите секунди Диего Лопес трябваше да излиза извън наказателното си поле, за да пресече топката на изведения зад защитата Баба. След това той едва изби топовен удар от дистанция на Диоп. В 48-та минута пък Родас изпревари вратаря при центриране от корнер и с глава стреля над вратата.

Реал обаче от своя страна отговори с удар в гредата. Роналдо получи топката встрани в наказателното поле, залъга двама бранители, че ще стреля с десния крак, но вместо това си нагласи топката на левия, но след това от десет метра уцели страничния стълб.

Леванте прие играта в своята половина, но вместо Реал да се възползва от това, домакините нанесоха своя удар на контраатака. При ситуацията имаше атака с трима на трима футболисти, Чуметра копна елегантно зад последния в защитата Варан към Баба и той от воле простреля Диего Лопес. Мадридчани имаха претенции за засада при подаването, като дори на повторенията бе трудно да се каже дали наистина има такава.

Предмината на Леванте обаче трая много кратко, тъй като в 60-та минута Реал изравни резултата. След центриране от корнер топката не бе изчистена от защитата и връхлитащият на втората греда Серхио Рамос между двама души от въздуха засече в мрежата.

При това положение Реал вдигна оборотите. На два пъти Роналдо пробва мерника си от дистанция, като първият път прати топката в ръцете на вратаря, а при втория се получи рикошет в защитник. След ново центриране от корнер пък Серхио Рамос засече отблизо с глава, но уцели застаналия пред вратата Бензема. В следващата атака пък Бензема изведе Ди Мария на стрелкова позиция, но той с по-неудобния си десен крак не уцели вратата.

Още след гола на Леванте Карло Анчелоти бе пуснал в игра Марсело, а 20 минути преди края вкара и Алваро Мората. И именно те двамата можеха да изработят гол секунди след влизането на младока. Силен удар на Бензема бе избит на пътя на Мората, той хитро върна назад и Марсело имаше празна мрежа пред себе си, но от 5 метра не уцели вратата.

Реал Мадрид се опитваше да наложи финален натиск, но пет минути преди края бе наказан с втори гол. Влезлият като резерва Набил ел Жар получи центриране зад защитата и щеше да стреля от воле, но Диего Лопес се хвърли и му попречи да стреля. Вратарят обаче не можа да избие топката и тя попадна отново в Ел Жар, той я овладя, завъртя се покрай защитник и стреля до гредата, правейки Диего Лопес безпомощен.

Изглеждаше, че това ще се превърне в победния гол за домакините. Също както и след първия обаче Реал изравни резултата много бързо. Хесе подаде към Мората в наказателното поле, той улови топката под носа на защитник, намери си пролука за удар и от 7-8 метра опъна мрежата.

Съдията даде 4-минути допълнително време заради прекъсванията. И в 3-та минута от тях се стигна до драматичен победен гол за Реал. Гостите разиграха с доста подавания топката пред наказателното поле на съперника, Лука Модрич поднесе към Роналдо и той нанесе силен удар от границата на наказателното поле. Топката рикошира последователно в двама защитника и след удар в гредата влезе в мрежата.

Леванте - Реал Мадрид 2:3

1:0 Диоп 54
1:1 Рамос 60
2:1 Ел Жар 85
2:2 Мората 89
2:3 Роналдо 93

Леванте:  Навас, Лопес, Родас, Наваро, Хуанфран, Диоп (78 Давид Барал), Симао, Чуметра (68 Ел Жар), Иваншиц, Рубен Гарсия, Баба

Реал Мадрид:
Диего Лопес, Коентрао (59 Марсело), Рамос, Варан, Арбелоа, Кедира, Модрич, Иско (69 Мората), Ди Мария, Роналдо, Бензема (78 Хесе)