Зинедин Зидан ще води втория отбор на Реал Мадрид - Кастия през следващия сезон. Новината бе съобщена на официалния сайт на мадридчани.

Досега Зидан бе помощник треньор на Карло Анчелоти в първия отбор на Реал Мадрид. След края на сезона обаче имаше засилени спекулации, че той иска да започне треньорска кариера като едноличен наставник на отбор. Той бе свързван с треньорския пост в бившия му клуб Бордо.

Реал Мадрид обаче няма желание да се разделя с легендата си, като според общото мнение Зидан е кандидат за треньор на отбора в по-далечно бъдеще. Преди това обаче той ще натрупа опит като води втория отбор, който е съставен предимно от младоци и юноши на клуба.

През миналия сезон Реал Мадрид Кастия бе воден от Алберто Торил, но през ноември той напусна поста и бе заменен от Хосе Мануел Диас.

Договорът на Зидан е само за една година, като очевидно и двете страни искат да видят как ще се развият нещата.

Поемането на втория отбор на Реал от страна на Зидан пък неизбежно ще предизвика сравнения с кариерата на Пеп Гуардиола, който също започна като наставник на втория тим на Барселона, преди да поеме и първия тим.