Голямата звезда на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Кристиано Роналдо, е под сериозна въпросителна за съботното дерби с Барселона.

Официалната страница на "кралския клуб" обяви, че два дни преди "Ел Класико" петкратният носител на Златната топка продължава тренировки на облекчен режим без топка. Португалската звезда има мускулен проблем, получен по време на финала на световното клубно първенство срещу Гремио, спечелен от Реал с 1:0.

Днешното занимание е трето поредно, което Роналдо пропуска. Това означава, че в най-добрия случай той ще играе срещу Барса с една пълна тренировка. Всички останали футболисти на Зинедин Зидан са на разположение, докато за каталунците няма да играят контузените Самюел Юмтити и най-скъпият им входящ трансфер Осман Дембеле.

Голямото дерби е изключително важно за Реал, защото при победа отборът ще се върне в битката за титлата. В момента шампионите заемат 4-то място в Ла Лига с 31 точки и са с мач по-малко. Барселона пък е убедителен лидер с 42 т. и още няма загуба в първенството.

"Ел Класико" ще се играе в събота от 14.00 часа наше време.