Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не бе на себе си от яд, след като отборът му загуби с катастрофалното 0:3 от Реал (Мадрид) в първия 1/4-финален мач от Шампионската лига в Торино, който се игра снощи. 
 

"Бианконерите" бяха зашеметени с Кристиано Роналдо, който вкара два гола за класическия успех на своите и на практика се очаква да отпаднат след реванша в испанската столица, който се явява напълно протоколен.

"Когато срещаш отбори като Реал (Мадрид) в Шампионската лига, тогава имаш нужда от поне малко късмет и същевременно Роналдо да няма ден", каза той на пресконференцията след срещата.

"Бяхме малко пасивни и статични при първия гол на гостите, а след това имахме един добър час игра. Макар да загубихме толкова тежко, аз мога да кажа, че отборът ми игра добре в 2/3 от мача. Не случайно Реал е спечелил последните трофеи от турнира, тъй като се видя за какъв отбор става на въпрос. Когато им оставиш най-малкия шанс, те го превръщат в гол".
 

"Имахме шансове да изравним при 0:1, но след това дойде фамозния втори гол на Роналдо. Разочарован съм от третия гол, защото трябваше да се опитаме да не го допускаме и можехме да го предотвратим".

"Нямаме друг избор, освен да гоним чудото в Мадрид, което ще бъде адски трудно. Като цяло обаче трябва да бъдем реалисти, че много трудно ще продължим след този резултат. При 2:0 имахме някакви шансове, но при 3:0 всичко изглежда като, че ли обречено". 

"Не искам да критикувам играчите си, макар че си платихме прескъпо за няколко елементарни грешки. Срещу нас обаче бе най-добрият отбор в света".