Зинедин Зидан би предпочел трофей във вътрешното първенство, но традициите на Реал Мадрид задължават треньора и футболистите да се борят до последно и за купата в Шампионската лига. Испанците надвиха с 3:0 Ювентус в първия мач и са почти сигурни участници на полуфиналите, но първо ще трябва да изиграят втория мач с италианците на "Бернабеу".

Реал Мадрид се представя на приливи и отливи през сезона, но добрата новина за французина е това, че в момента играчите са във върхова форма. "Нямам обяснение (защо Реал имаше и силни, и слаби периоди през годината). Винаги искаме да спечелим всичко, но понякога, като през този сезон, просто нямаме постоянство. Прекарахме някои трудни времена, в които рядко вкарвахме голове, но сега сме далеч по-силни в почти всеки аспект. Наистина обаче не мога да обясня защо се получи така", заяви старши треньорът на Реал Мадрид.

"Искаше ми се повече да спечелим първенството, защото то е най-трудният турнир. Футболистите също искаха това, но пък Реал Мадрид има традиции в Шампионската лига, които са уникални само за него", добави французинът. "Резултатът от първия мач не променя нищо за нас, защото вторият ще бъде различен. Искаме и в него да се представим толкова добре. Не бива да отписваме Юве, защо това е елик отбор", завърши Зидан.

Защитникът Рафаел Варан добави: "Ще бъде трудно, защото Ювентус е много силен отбор. Те са наясно, че във футбола може да се случи всичко, така че ще пристигнат в Мадрид с ясната мисъл за атака. Ние няма да играем за 0:0 и също ще опитаме да спечелим".