Мнения на футболистите на Реал Мадрид след класирането на финала на Шампионската лига за трета поредна година. Испанците елиминираха Байерн Мюнхен след 2:2 в реванша на "Сантиаго Бернабеу" и успех с 2:1 като гост в Мюнхен в първия мач. 

Лука Модрич: "Трудно е за пет години четири пъти да стигнеш до финала, но ние го направихме. Много сме щастливи сме, защото продължаваме да творим нещо изключително и впечатляващо. Трябва да направим още една крачка и се надявам, че ще можем да вдигнем още една купа на Шампионската лига над главите си. Във финала винаги е сложно.
Споровете за съдийството? Винаги има полемики, когато ние играем. Не видях ситуацията с Марсело (игра с ръка в наказателното поле) и не мога да я коментирам. Някои хора искат да принизят нашите успехи. Свикнали сме с това".

Лукас Васкес: "Знаехме, че срещу Байерн ще бъде трудно, защото съперникът разполага със страхотен отбор, което и футболистите показаха. Мисля, че като цяло ние бяхме по-добре и затова победихме. Байерн нямаше какво да губи. Бяхме наясно, че ще бъде тежко, ще се наложи да играем в отбрана и трябваше да използваме моментите си. Доволни сме, че успяхме".

Тони Кроос: "Байерн беше изключително опасен в този реванш. Съперникът направи два много силни мача и ни принуди доста да почитаме. Но най-важното е, че ние продължаваме на финала. Безжалостно се възползвахме от грешките на Байерн. Именно заради такива мачове играеш футбол". 

Серхио Рамос: "Байерн игра просто супер. И те го правят вече в продължение на много години. Дадоха всички от себе си. И за двата отбора беше трудно, но ние имахме страхотната подкрепа на нашата публика. В крайна сметка резултатът е най-важен. Можем да се готвим за финала с оптимизъм. Отново написахме история. Сега искаме да станем легенди". 

Кейлор Навас: "Беше много труден мач. Байерн е отличен отбор и не ни беше никак лесно, но ние сме на финала и сме много щастливи от това. Творим история. Ще се готвим за финала с голямо желание и ще се опитаме да спечелим, без значение от съперника, срещу който ще се наложи да играем. Искам да благодаря на феновете ни за подкрепата. Сега трябва да се насладим на момента и да продължим да играем с такова настроение".

Марсело: "Да, топката ме удари в ръката (в наказателното поле). Случи се, имаше хора пред мен, беше неволно, но ако кажа, че не ме е докоснала по ръката, значи съм лъжец. Мисля, че това е дузпа, но така е във футбола. Понякога съдиите правят грешки в твоя полза, друг път - в твой ущърб. 
Мач след мач, сезон след сезон ние продължаваме напред. Началото на годината беше трудно, но сега сме щастливи, че отново сме на финал. Мисля, че пишем история. Четири финала за пет години е много трудно за постигане".

Карим Бензема: "Беше отлична вечер за мен и за целия отбор. Винаги съм готов да работя. Има трудни времена, но има и добри. Хареса ми как се представихме. Мисля, че и феновете ни са доволни. Хубаво е да се класираш на финал".