Напрежението в европейския клубен шампион Реал Мадрид започва да се покачва.

Според водещите испански медии част от лидерите на "белия балет" започват да губят доверие в треньора Юлен Лопетеги. Марсело, Лука Модрич и Гарет Бейл са критикували тактиката на специалиста и го обвиняват за негативната серия от три поредни мача без победа и отбелязан гол. В тези срещи Реал загуби от ЦСКА Москва (0:1) и Севиля (0:3) и направи 0:0 с Атлетико Мадрид на "Сантиаго Бернабеу".

И ако лошите резултати продължат, не е изключено Лопетеги бързо да си замине от Реал. Самият той заяви, че всеки ден работи усилено, за да постигне напредък. "Логично е в такъв клуб да има напрежение. Но оценки трябва да се дават след края на сезон", добави 52-годишният треньор на вчерашната си пресконференция. (вижте тук какво още каза Лопетеги)

Лопетеги пое Реал на 15 юни, което доведе до уволнението му като селекционер на Испания точно преди първия мач от Мондиал 2018. Това решение също предизвика трусове в страната и кариерата на спеца в Мадрид определено не започва по най-добрия начин.

От 19.30 часа днес Реал гостува на Алавес в среща от 8-ия кръг на Ла Лига. "Белите" са в серия от 9 поредни победи над този съперник, а последната им загуба е преди 12 мача – 0:1 у дома през 2000 г.