Напрежението върху треньора на Реал Мадрид Юлен Лопетеги се увеличава все повече, а след загубата снощи от Алавес с 0:1 наставникът влезе в неприятна компания. 

Това бе 4-ия пореден мач, в който Белите не успяха да вкарат, като сушата им вече достигна 6 часа и 49 минути, не успявайки да намерят мрежата и на Севиля, Атлетико и ЦСКА Москва. 

В историята на Реал само два пъти по-рано това се бе случило. През 1982-а, когато Вуядин Бошков е уволнен 11 дни по-късно и през 1985-а, когато Амансио губи поста веднага. 

След мача снощи Лопетеги очаквано не бе доволен. „Загубата е твърде голямо наказание предвид представянето ни. Вярно е обаче, че контузиите на Бензема и Бейл, които са важни играчи, оказаха негативно влияние. Това е труден момент и аз нося най-голямата отговорност” заяви специалистът. 

„Отношението ни към мача бе добро, но за съжаление отново нещата не завършиха добре. Мога да кажа на феновете, че тези момчета работят като зверове през последните 3 месеца. Естествено, че сме разочаровани, но все пак изоставане от евентуални 3 точки до лидера не е чак толкова сериозно. Трябва обаче бързо да се вдигнем” добави той.