УЕФА излезе с официална позиция относно разкритията, че капитанът на европейския клубен шампион Реал Мадрид Серхио Рамос е бил уличен в употреба на допинг, а на "Сантято Бернабеу" нарушили правилата.

Football Leaks вчера разкри, че след финала на Шампионска лига срещу Ювентус през 2017 г. защитникът е дал положителна проба, но скандалът е бил покрит, тъй като докторът на "кралския клуб" поел вината. От Нион обаче са категорични, че са спазили всички правила, но в съобщението не се отрича, че Рамос е използвал забранени стимуланти.

"Работата на допинг контрола на УЕФА се извършва в съответствие с кодекса на Световната антидопингова агенция. УЕФА докладва на УАДА и ФИФА за всички случаи за нарушаване на правилата, установени от кодекса на УАДА. Предоставяме подробна информация, експертни доклади и доказателства, получени при разглеждането на подобни случаи".

"УАДА и ФИФА имат право да обжалват пред Арбитражния спортен съд (CAS) всяко решение, взето от УЕФА, по въпроса с допинг контрола. Но в CAS не е получено нито едно възражение по този случай. УАДА официално потвърди, че УЕФА е направил всичко по подходящ начин, в съответствие с кодекса", се пише в изявлението.