Скандалите с уговорени мачове продължават да разтърсват Испания. Според El Confidencial срещата между Реал Мадрид и Уеска (3:2) на 31 март влиза в черната графа.

Две седмици преди двубоя на "Сантяго Бернабеу" е имало среща между шефове на гостите и трета страна. Целта е била резултатът да бъде нагласен. По този начин Уеска е трябвало да изчисти дълг в размер на 100 хиляди евро, добавя изданието.

В преговорите е участвал и бившият футболист на "Кралете" Раул Браво. Наскоро той беше арестуван заради подозрения за организатор на престъпна група за уговаряне на мачове. 

Националната полицейска служба за контрол над спорта разследва сблъсъка в Мадрид, като той не е единственият под прицел. Преди няколко дни стана ясно, че седем футболисти на Валядолид са заподозряни в черно тото от срещата с Валенсия.

Иначе двубоят Реал Мадрид – Уеска беше втори за Зинедин Зидан след завръщането му начело на испанския гранд. Домакините спечелиха с голове на Иско (25'), Дани Себайос (62') и Карим Бензема (89'). Точни за гостите бяха Кучо Ернандес (3') и Хавиер Ечейта (74').