Гранада - Реал Мадрид, двубой от 36-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион: "Нуево Лос Карменес", начало: 23:00 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид: Куртоа, Ареола, Алтуб, Карвахал, Милитао, Рамос, Варан, Менди, Ернандес, Гутиерес, Кроос, Модрич, Каземиро, Валверде, Иско, Азар, Бензема, Бейл, Васкес, Асенсио, Брахим, Винисиус, Родриго

Прогноза на Gol.bg:

Гранада може да завърши сезона, заемайки място, даващо право на участие на отбора в турнира Лига Европа. Желаещите да заемат шестата и седмата позиция в класирането обаче не са един или два. 

Към момента домакините, със своето десето място, стартират най-отзад. След паузата "червено-белите" постигат добри резултати с едва две загуби, три победи и три равенства. В последния кръг Гранада гостува на Реал Сосиедад и стигна до победа с 3:2.

Откъм състави, при домакините има доста проблеми. Максим Гоналон, Хоакин Хосе Марин Руис-Кини и Алекс Мартинес са с контузии, а под въпрос са още Алваро Вадийо и Хесус Вайехо.

След като Барселона победи Валядолид (1:0 и) се доближи на една точка, всичко вече е в ръцете на Реал Мадрид, който е с осем победи в осем мача след подновяването на мачовете в Испания. 

Тимът може да се похвали с цели шест сухи мрежи. Това позволи позволи на "белия балет" да запише три победи с 1:0 и две с резултат 2:0. Двубоят тази вечер може да се окаже много сложен за тима.

Освен това нелеко изпитание, такова очаква Реал и в Мадрид след три дни, срещу тим в много силна форма - Виляреал, накрая е визитата на почти изпадналия от елита Леганес. 

Срещу Алавес "белия Балет" не показа някакви изключителни изпълнения и победи с гол в началото на мача от вече станалата дежурна дузпа в трети пореден мач, а след това контролираше нещата на терена.

Треньорът на мадридчани Зинедин Зидан няма да може да разчита на Марсело, който се очаква да се завърне за срещата в Шампионска лига с Манчестър Сити другия месец. Лука Йович е изпратен у дома поради опасения от COVID-19.

Прогноза: Гранада - Реал Мадрид 1:2