Реал Мадрид започна победно годината – 2:0 като домакин на Селта в мач от 17-ия кръг на испанското първенство по футбол. Головете вкараха Лукас Васкес (6) и Марко Асенсио (53). С успеха Реал временно измести от първото място в класирането Атлетико (Мадрид), но градският съперник има три мача по-малко.

Любопитно е, че Реал отбеляза антирекорд по притежание на топката в домакинските мачове във всички срещи при треньора Зинедин Зидан. Според статистиката белите са владеели топката в 41 процента от времето за игра. Това е най-ниското ниво във всички турнири, откакто французинът пое за първи път отбора в периода 2016 - 2018 година. Зидан се завърна през март 2019 година.

След срещата цитираният от БНР французин коментира: „Контролирахме мача от първата до последната минута. Това са много важни три точки. Пресата в половината на съперника и владеенето на топката са нашата запазена марка. Радвам се за Асенсио. Марко имаше сериозна травма, а вече играе все по-добре. С Еден Азар няма да се бърза, ще се движим постепенно. Луис Васкес е много надежден футболист, истински мадридист.“