От УЕФА са предложили големи суми пари, за да откажат английските клубове да играят в новата Суперлига, твърди Mundo Deportivo.

Рано тази сутрин Ливърпул, манчестърските Юнайтед и Сити, Арсенал, Челси и Тотнъм официално обявиха, че се оттелят от турнира. Като основен довод изтъкнаха недоволството на фенове, футболисти, легенди и държавници.

Но според испанското издание финансовите обещания са били решаващи за решението на клубовете за оттегляне. Оферти към Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид обаче няма. Те са считани от УЕФА за основен враг, тъй като президентът на "Кралете" Флорентино Перес беше в основата на създаването на Суперлигата.

Проектът предвиждаше лига от 20 отбора, от които 15 да са постоянни участници. Освен изброените, останалите три бяха Ювентус, Милан и Интер, евентуално плюс Байерн Мюнхен, ПСЖ и още един.

Недоволството "замрази" проекта, но от Суперлигата излязоха с официално съобщение, в което се обявявах, че това не е краят и ще се мисли нов формат.

Иначе от УЕФА още в понеделник обявиха промени в Шампионска лига. Те влизат в сила от сезон 2024/25. Не е изключено именно за тогава да са предвидени и бонусите за английските клубове, благодарение на които Суперлигата е в застой.    

Снимка: БГНЕС