Суперлигата живя само два дни, но президентът й Флорентино Перес не се предава. Босът на "Реал" нападна Англия заради според него "временното задържане на проекта". От Висшата лига в Суперлигата трябваше да участват "Манчестър Юнайтед", "Манчестър Сити", "Ливърпул", "Челси", "Арсенал" и "Тотнъм".

"Един от клубовете, чието име няма да спомена, нямаше голям интерес - каза Перес. - Той повлия на останалите да се дръпнат. Много тъжен и разочарован съм. Години наред работихме, за да разработим проекта. Първенствата са свещени. Ние можехме да променим мачовете в сряда. Шампионската лига е интересна чак от четвъртфиналите."

Цитираният от "Труд" Перес добави, че английските клубове може да бъдат заплашени със съд заради неизпълнения подписан ангажимент. "Когато имаше легален договор, не можеш просто така да го загърбиш - продължи президентът. - Това е контракт между бизнесмени, сериозни хора, познати по целия свят."

Оказа се, че Жозеп Мария Бартомеу, доскорошният президент на "Барселона", е бил най-големият радетел за Суперлигата. В началото на годината той сдаде поста и дори беше арестуван за кратко, след което пуснат под гаранция.