Скандални аудиозаписи на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес изтекоха в мрежата. Преди ден ежедневникът El Confidencial публикува аудио записи от 2006 г., в които строителният предприемач обижда две от големите звезди Раул Гонсалес и Икер Касияс - и двамата любимци на публиката на белите. 

Последва отговор от Перес, който заяви, че думите му са извадени от контекста на разговора. И заподозря, че това е атака срещу него заради проекта за създаване на Суперлигата.

Изданието разпространи още един запис, в който Перес напада футболисти на "кралския клуб". Аудиото е от октомври 2012 г., като в него Перес напада португалците в отбора, включително треньора Жозе Моуриньо и звездата Кристиано Роналдо.

"Той е луд. Този човек идиот, болен. Вярвате че той е нормален, но не е, иначе не би правил всички тези неща. Последната глупост, която той направи, беше видяна по целия свят. Защо му беше да прави тази глупост? Кристиано е луд, глупак, болен", казва цитираният от "24 часа" Перес за Кристиано Роналдо.

В първата серия изнесени откъси от записи източникът Перес определя дългогодишния голмайстор на Реал Раул и Касияс като "най-големите измамници" в клуба, като поставя бившия нападател на първо място.

Според него Раул е виновен за "разпада" на отбора през 2006 г. и го обвинява, че е в основата да подаде оставка.

През април тази година Перес получи нов мандат начело на Реал до 2025 г. Той е вторият най-дълго управлявал президент на клуба с 18 години на поста (начело е Сантяго Бернабеу с близо 35-годишно управление). Строителният предприемач застана начело на клуба през 2000 г. и управлява до 2006 г., след което се завърна през 2009 г. Той беше в основата на създаването на звездния отбор на Реал, познат като "Галактико".

Години по-късно Перес привлече вниманието с ролята си в проекта за Европейска суперлига, при който 12 от най-богатите клубове на континента обявиха, че се отделят в свой турнир. УЕФА отговори много остро, заради което повечето от заявилите участие се оттеглиха, а на позицията си останаха единствено Реал, Барселона и Ювентус.

Според Перес изнесените стари записи са свързани точно със Суперлигата. В изявление в сайта на клуба той каза, че записите са събрани по потаен начин от журналиста Хосе Антонио Абеян, "който от много години опитва да ги продаде без успех". 

Изненадващото сега е, че въпреки времето, което е минало, ги публикува всекидневникът El Confidencial. Перес допълни, че се е обърнал към адвокатите си.

Часове след краткото му изявление се появи и частта със записите от 2012 г. в които говори за Роналдо, Моуриньо и Мендеш. В тях президентът на Реал казва, че Роналдо и Моуриньо са с огромно его. 

"Не виждат действителността, защото и двамата можеха да печелят много повече пари, ако бяха различни. Те са двама ненормални, защото говорим за много пари в сферата на имиджовите права."